Indkøbskurv
Betal med
Gratis fragt ved 699 kr.
Fremragende 4,8 ud af 5
Kreative Hama perleprojekter og organiserede farvesorterede perler i bokse.

Den Ultimative Guide til Hama Perler: Tips, Tricks og Ideer (2024)

Sidst opdateret d. 05/03/2024

Introduktion

Hama perler er små, farverige rørperler i plastisk, som kan smeltes sammen for at skabe forskellige figurer og designs. De er blevet en populær hobby for både børn og voksne, hvilket giver en kreativ måde at udtrykke sig på og fremstille unikke kunstværker. Fra simple mønstre til detaljerede portrætter, fra sjov og udviklende leg til kreativ og kunstfærdig hobby – mulighederne med Hama perler er næsten uendelige.

Formålet med denne guide er at give dig en dybdegående forståelse af Hama perler, fra deres historie til forskellige teknikker og tips. Uanset om du er nybegynder eller en erfaren Hama perle entusiast, vil denne guide give dig ny viden og inspiration til dit næste projekt. Vi vil dykke ned i alt, hvad der er at vide om disse farverige perler, så du kan udnytte deres fulde potentiale og skabe imponerende kunstværker.

Hvad er Hama Perler?

Hama perler er små, termoplastiske perler, som kan sættes på en perleplade, efter mønster eller fri fantasi, og derefter smeltes sammen ved hjælp af et strygejern for at skabe et sammensmeltet design = en perleplade.
Disse perler har været en del af børns kreative legetid i mange årtier og er fortsat en favorit blandt alle aldersgrupper.

Historie og oprindelse

Hama perler blev først introduceret i Danmark i 1970’erne og har siden da spredt sig til mange lande verdens over. Oprindeligt blev de brugt i skoler som et pædagogisk værktøj til at hjælpe børn med at udvikle deres finmotorik og farvegenkendelse. De første år blev perlerne limet på papir og karton, indtil Malthe Haaning i slut 70’erne opfandt strygemetoden. Navnet Hama er afledt af opfinderes navn.
Over tid blev Hama perler populære som en kreativ hobby, og mange voksne begyndte også at bruge dem til mere detaljerede og komplekse kunstværker.

Anvendelsesmuligheder

Hama perler er utroligt alsidige. De kan bruges til at lave alt fra simple nøgleringe og smykker til komplicerede vægkunstner og tredimensionelle skulpturer. Med et utal af farver og flere forskellige perlestørrelser at vælge imellem, er mulighederne kun begrænset af din fantasi. Mange kunstnere bruger også Hama perler til at genskabe berømte malerier eller designe pixel-kunst inspireret af videospil.

Se vores komplette udvalg af Hama perler og lad dig inspirere af de mange muligheder her.

Forskellige Typer af Hama Perler

Hama perler kommer i en række forskellige størrelser, som hver især har deres egne unikke anvendelsesmuligheder. De almindelige typer er Midi, Mini og Maxi.

Hama Midi perler

Midi-perler er de mest populære og almindeligt anvendte Hama perler. De har en diameter på 5 mm og er ideelle til både børn og voksne. Med deres moderate størrelse er de perfekte til at skabe en bred vifte af design, fra nøgleringe til detaljerede billeder. Se vores udvalg af Midi perler her.

Hama Maxi perler

Maxi-perler er de største Hama perler med en diameter på hele 10 mm. De er særligt velegnede til små børn, da de er nemmere at håndtere med små hænder. De kan bruges til at lave større, mere robuste designs, som kan være ideelle til legetøj eller dekorationer. Find vores Maxi perler kollektion her.

Med Hama Maxi perler kan de helt små børn styrke deres koncentration, farvegenkendelse, motorik og pincetgreb – Og de kan skabe deres helt egne perleplader, næsten uden hjælp. Det at kunne skabe noget, selv, er stort uanset hvor gammel man er.
Maxi perlerne fra Hama stryges efter samme princip som Hama midi perler.

Hama Mini perler

Mini-perler er de mindste Hama perler med en diameter på kun 2,5 mm. Disse er ideelle for avancerede brugere, der ønsker at lave yderst detaljerede og fine designs. Mange synes det er rart, at bruge en perlepincet til de små perler.
De kræver mere præcision men giver også mulighed for at skabe kunstværker med en utrolig detaljeringsgrad. Udforsk vores udvalg af Mini perler her.

Hvordan man vælger den rigtige type

Valget af Hama perler afhænger af dit projekt og dit færdighedsniveau. For begyndere og yngre børn kan Maxi-perler være det bedste valg på grund af deres størrelse og håndterbarhed. Midi-perler er alsidige og passer til de fleste projekter, mens Mini-perler er bedst egnet til dem, der er meget tålmodige og søger en større udfordring, samt ønsker at skabe finere detaljer i deres designs.

Nye Hama farver 2024

Hama perler-universet bliver ved med at vokse, og i 2024 har vi fået en spændende tilføjelse til vores farvepalette! Fem nye farver er blevet introduceret, hvilket giver endnu flere muligheder for kreativitet og detaljerigdom i dine projekter. Disse nye farver er nøje udvalgt for at supplere den eksisterende palette og giver mulighed for at skabe endnu mere livlige og nuancerede designs. Lad os tage et kig på de nye tilføjelser:

 • Lysegul (farvekode 103): En strålende og optimistisk farve, der kan lyse ethvert design op. Perfekt til solskinsmotiver eller som en lysende accent i dine kreationer.
 • Lime (farvekode 104): Frisk og energisk, denne farve tilføjer et pust af liv til designs, der trænger til et spark af livlighed.
 • Lys abrikos (farvekode 105): En blød og indbydende nuance, der minder om solnedgange eller sommerfrugter. Ideel til at tilføje varme og blødhed.
 • Lys lavendel (farvekode 106): En drømmende og rolig farve, der er perfekt til at skabe afslappede og behagelige temaer.
 • Lavendel (farvekode 107): En dybere variant af lys lavendel, der tilbyder dybde og raffinement til dine projekter.

Med disse nye tilføjelser er det nu lettere end nogensinde at lade din kreativitet løbe løbsk med endnu flere farvemuligheder. Uanset om du planlægger et nyt projekt eller opdaterer et eksisterende med friske nuancer, vil disse nye farver uden tvivl berige din palette og inspirere til nye kunstværker.

Find de nye Hama farver herunder:

Grundlæggende Værktøjer og Materialer

Når du begynder din rejse med Hama perler, er der nogle væsentlige værktøjer og materialer, du skal have klar. Disse vil ikke blot gøre processen nemmere men også sikre, at dine designs kommer ud præcis, som du forestiller dig.

Perleplader

Perleplader er de plader, hvorpå du placerer dine Hama perler i det ønskede design. De findes i utallige forskellige former og størrelser, hvilket giver dig mulighed for at lave alt fra simple hjerter til komplekse landskabsbilleder. Midi perleplader er særligt populære, da de passer til Midi perler, som er den mest almindelige perlestørrelse.

Samleplade

Samlepladerne fra Hama er geniale til at lave store perlemotiver. Hvad enten du vil lave noget stort fra fri fantasi eller fra vores lækre perlebøger, så er samlepladerne uundværlige. De er transparente, kan klikkes sammen uden grænser, og giver mulighed for at designe utallige kreative værker. Samlepladen fra Hama, Midi Perleplade Samleplade Firkant Transparent, er særligt unik med dens kliklås funktion, der gør det muligt at kombinere flere plader for at skabe større kunstværker. Du kan sætte lige præcis så mange plader som du ønsker Hvis du bruger mange samleplader til et værk, anbefaler vi at du har dem på fx en løs træplade, så du kan flytte dem nemt.

Strygepapir

For at smelte Hama perlerne sammen skal du bruge strygepapir. Dette papir placeres oven på dit design, hvorefter du stryger ovenpå for at varme perlerne, så de smelter sammen. Du kan med fordel bruge Hama strygepapir, men du kan også bruge almindeligt bagepapir.
Du skal naturligvis også bruge et strygejern 🙂 Vi anbefaler altid at det er voksne der stryger perlepladerne.

Pincet eller Perlepincet

For at gøre det nemmere at placere de små perler kan en pincet eller en speciel perlepincet være nyttig, især når du arbejder med detaljerede design eller Mini perler.

Perlebøger

Hvis du søger inspiration eller ønsker at følge trin-for-trin instruktioner, er perlebøger helt fantastiske.
De giver dig en masse ideer og mønstre, som du kan følge eller tage inspiration fra.

Besøg vores webshop for at se hele vores udvalg af Hama perler og tilbehør.

Sådan kommer du i gang med Hama Perler

At arbejde med Hama perler er en sjov og kreativ hobby, der kan nydes af både børn og voksne. Uanset om du er en komplet nybegynder eller genoptager en barndomshobby, er her en trin-for-trin guide til at komme i gang og nogle grundlæggende teknikker, du bør kende.

Trin-for-trin guide til at starte

 1. Vælg dine materialer: Start med at vælge den type Hama perler, du vil arbejde med – Midi, Mini eller Maxi. Husk også at have en perleplade og strygepapir klar.
 2. Forbered dit arbejdsområde: Sørg for at have et fladt og stabilt underlag at arbejde på. Det er også en god idé at have en beholder eller skål til at sortere perlerne efter farve.
 3. Vælg et design: Du kan enten bruge et forudbestemt mønster fra en perlebog eller lave dit eget design. Hvis du er nybegynder, kan det være en god idé at starte med et enklere design.
 4. Placering af perler: Start med at placere perlerne på perlepladen i det ønskede design. Brug en pincet, hvis du vil have mere præcision, især med Mini perler.
 5. Strygning: Når dit design er færdigt, placer strygepapiret oven på perlerne. Brug et strygejern på medium varme og stryg forsigtigt i cirkulære bevægelser, indtil perlerne begynder at smelte sammen. Lad det afkøle.
 6. Fjernelse fra pladen: Efter afkøling kan designet forsigtigt fjernes fra perlepladen.
 7. Læg perlepladen i pres, fx. under en tung bog, hvis du ønsker den skal være helt flad.
  Varme perleplader kan også formes, hvis du fx ønsker bøjede vinger på en sommerfugl, eller runde blade på en blomst – form da perlepladen mens den er varm og køl den af under koldt vand.

Grundlæggende teknikker

 • Strygeteknik: Det er vigtigt at sørge for, at strygejernet ikke er for varmt, da det kan smelte perlerne for meget. Det er bedst at starte med en lavere varmeindstilling og øge den om nødvendigt.
 • Lag-på-lag teknik: For mere avancerede designs kan du lave flere lag af perler oven på hinanden og stryge dem sammen for at skabe 3D-effekter.
 • Blanding af farver: For at skabe skygger eller gradienteffekter kan du blande forskellige farver af perler i dit design.
 • Korrektion af fejl: Hvis du laver en fejl, mens du placerer perlerne, kan du nemt fjerne den enkelte perle med spidsen af en pincet eller en tandstik.

At arbejde med Hama perler kræver tålmodighed og præcision, men resultaterne er altid det værd. Med øvelse vil du snart være i stand til at skabe mere komplekse og detaljerede designs. God fornøjelse!

Kreative Ideer og Inspiration

Hama perler tilbyder en verden af kreativitet og muligheder. Fra traditionelle mønstre til innovative kunstværker, kan disse små perler omdannes til næsten alt, hvad du kan forestille dig. Her er nogle kreative ideer og inspiration til, hvordan du kan bruge Hama perler i dine projekter.

Forskellige design ideer

 1. Portrætter: Brug Hama perler til at lave pixelkunstversioner af dine yndlingsbilleder eller portrætter af familie og venner.
 2. Vægkunst: Skab store kunstværker, der kan hænges på væggen. Dette kan være landskaber, abstrakte designs eller noget helt andet.
 3. Lav sæsonpynt: Brug Hama perler til at pynte op med, efter sæson – Lav søde nisser til jul, sjove masker til fastelavn, flotte påskeæg til påske osv. Find inspiration online eller i de lækre perlebøger.
 4. Smykker: Lav unikke øreringe, halskæder eller armbånd med Hama perler.
 5. Nøgleringe: Design sjove og farverige nøgleringe, som kan være en perfekt gaveidé.
 6. Bordskånere: Lav funktionelle og dekorative bordskånere til at beskytte dine overflader.
 7. 3D figurer: Med lidt tålmodighed kan du lave tredimensionelle figurer som dyr, bygninger eller genstande.

Hvordan man kan bruge Hama perler i forskellige projekter

 • Festdekorationer: Brug Hama perler til at lave unikke festdekorationer som guirlander, bordkort eller endda kagepynt.
 • Personlige gaver: Skab personlige og håndlavede gaver til venner og familie, som både børn og voksne vil sætte stor pris på.
 • Undervisning: Brug Hama perler i undervisningsøjemed, især til at hjælpe børn med at forstå begreber som geometri, farvekombinationer eller mønsterdannelse.

For mere inspiration, kan du tjekke Undermyroof’s Instagram side, hvor der er masser af inspirerende billeder af, hvordan Hama perler kan bruges på kreative måder. Derudover har Anja Takacs, en anerkendt perlekunstner, udgivet en række perlebøger fyldt med spændende designs. Du kan også besøge Anja Takacs’ blog, hvor hun deler forskellige mønstre og teknikker for at tage din Hama perle kunst til det næste niveau.

Tips og Tricks for Avancerede Designs

Når du har mestret de grundlæggende teknikker med Hama perler, er det tid til at tage din kreativitet til det næste niveau. Her er nogle tips og tricks til teknikker, der kan hjælpe dig med at skabe mere komplekse, anderledes og imponerende designs.

Teknikker og hacks

 1. Lag-på-lag teknik: Prøv at bygge flere lag af perler oven på hinanden for at skabe en tredimensionel effekt i dine designs. Dette kan bruges til at skabe skulpturer, figurer eller endda miniature landskaber.
 2. Blanding af farver: For at skabe en gradient eller skyggeeffekt, kan du blande forskellige nuancer af samme farve i dit design. Dette kan give dit kunstværk mere dybde og realisme.
 3. Brug af transparente perler: Transparente Hama perler kan bruges til at skabe interessante effekter, især når de kombineres med lys. Prøv at lave lanterner, lyseholdere eller dekorative lamper.
 4. Skabeloner og stencils: Brug skabeloner eller stencils til at hjælpe dig med at skabe komplekse designs. Dette kan være særligt nyttigt, når du arbejder med portrætter eller landskabsbilleder.
 5. Teksturering: Brug forskellige strygeteknikker til at skabe teksturer i dit design. Ved at varme visse dele af dit design mere end andre kan du skabe en række interessante overflader.

For dem, der søger at skabe virkelig unikke og avancerede designs, kan det være en god idé at tjekke nogle af de mere avancerede Hama perle kits:

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Hama perler lavet af?

Hama perler er lavet af plastik, specifikt en type termoplast kaldet polyethylen.

Er Hama perler sikre for børn at bruge?

Ja, Hama perler er sikre for børn at bruge under opsyn af en voksen. De er CE-mærket, hvilket betyder, at de overholder EU-lovgivningen og kvalitetskravene. Dog bør små børn overvåges når de bruger perler, da perlerne kan udgøre en kvælningsfare, hvis de indtages.

Hvordan stryger man Hama perler?

Placer et stykke strygepapir over dit design på perlepladen. Stryg forsigtigt med et strygejern sat til medium varme i cirkulære bevægelser, indtil perlerne begynder at smelte sammen. Efter strygning, lad designet afkøle, før du fjerner det fra pladen.

Kan jeg vaske mine Hama perle designs?

Det anbefales ikke at vaske dine Hama perle designs med vand, da det kan påvirke integriteten af de smeltede perler. Hvis dit design bliver beskidt, kan du tørre det forsigtigt af med en tør klud.

Hvad hvis jeg laver en fejl i min perleplade?

Ingen bekymringer! Før du stryger, kan du nemt ændre dit design ved at fjerne eller erstatte perler på pladen. Hvis du opdager en fejl efter strygning, kan du forsigtigt skille perlerne ad og lave området igen.

Er der forskel på farverne af Hama perler?

Ja, Hama perler kommer i en bred vifte af farver. Nogle perler er endda transparente eller glitrende, hvilket giver dig endnu flere muligheder for kreativitet.

Kan jeg lave mine egne Hama perle mønstre?

Absolut! Mens der er mange færdige mønstre og skabeloner tilgængelige, er en af de bedste ting ved Hama perler, at du kan lave dine egne unikke designs. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Vi elsker Hama perler

Uanset om du er nybegynder eller en erfaren perlekunstner, er der altid noget nyt at lære og nye design at udforske.

Hama perler giver mulighed for uendelig kreativitet, og med de rigtige værktøjer og teknikker kan du skabe alt fra enkle nøgleringe til imponerende vægkunst. Husk, at det vigtigste er at have det sjovt og lade din kreativitet flyde!

Hvis du er blevet inspireret til at starte dit eget Hama perle eventyr, opfordrer vi dig til at besøge vores webshop, hvor du finder et bredt udvalg af Hama perler og tilbehør.

Tak fordi du læste med, og vi glæder os til at se dine kreative Hama perle designs!

Gratis fragt fra 699 kr.

Få gratis fragt når du køber for over 699 kr.

Levering på 1-2 hverdage

Vi leverer lagervarer på 1-2 hverdage.

100% Sikker Online Handel

MobilePay / MasterCard / Visa