Indkøbskurv
Betal med
Gratis fragt ved 699 kr.
Fremragende 4,8 ud af 5

Den Ultimative Guide til Brug af Posca Tusser på Forskellige Materialer

Sidst opdateret d. 22/03/2024

Posca tuscher har virkelig ændret den måde, vi ser på kreativitet. De er super til mange forskellige kreative projekter. Forestil dig, at alt kan blive dit lærred. Hver overflade kan forvandles. Deres farver er stærke og dækker godt.

Uanset om du vil male på træ, stof, glas eller metal, kan du gøre det. Du kan lave noget unikt og personligt. Med Posca tusser er mulighederne uendelige.

Derfor er Posca tusser så gode på mange materialer

Posca tuscher er super alsidige og kan bruges på mange overflader. Det gør dem perfekte for folk, der elsker at eksperimentere med forskellige materialer. Deres blæk er farverigt og tydeligt, selv på mørke overflader.

Fordi de er vandbaserede og uden giftstoffer, er de sikre at bruge og gode for miljøet. Blækket tørrer hurtigt, hvilket betyder, at du ikke skal vente for længe, før du kan fortsætte dit arbejde.

Med Posca tuscher får du ensartede farver, også når du maler flere lag. De kan dække helt, uden at det ændrer, hvordan materialet ser ud.

Disse tuscher er meget holdbare. Når blækket er tørt, kan det modstå både lys og vand. Det betyder, at det, du skaber, vil se godt ud i lang tid.

De findes i mange farver og spidsstørrelser. Det giver dig mulighed for at lave mange forskellige effekter.

Overblik over materialer til Posca tusser

Herunder har jeg samlet et overblik over de mest populære materialer, hvordan du forbereder og hvordan du fiksere Posca tussen efterfølgende.

MaterialeForberedelseFiksering
TræHvis træet er behandlet eller lakeret, anbefales det at ruve overfladen med sandpapir.Påfør to lag vandbaseret spraylak efter tørring.
Stof & TekstilerMaskinvask stoffet for at fjerne eventuelle industrielle belægninger.Stryg på bagsiden uden damp for at gøre det permanent.
GlasRengør overfladen med en klud for at fjerne snavs og fedt.Påfør to lag vandbaseret spraylak efter tørring. Må ikke bruges til fødevarer.
KeramikRengør overfladen med en klud, så den er tør og fri for snavs.Brug en vandbaseret spraylak for non-food brug eller varm og afkøl den for at gøre farverne permanente.
Papir & KartonIngen særlig forberedelse er nødvendig.Påfør en vandbaseret spraylak for at bevare kunstværket over tid.
PlastFjern eventuelt støv eller fedt fra overfladen.Påfør to lag vandbaseret spraylak efter tørring.
MetalRengør overfladen med en klud, så den er tør og fri for snavs.Påfør to eller tre lag vandbaseret sprayfinishinglak for udendørs brug.
Sten & MineralerRengør overfladen med en klud, så den er tør.Påfør to lag vandbaseret spraylak efter tørring.

Sådan forbereder du materialet til Posca tusser

Når du begynder på dit nye projekt med Posca tusser, er det vigtigt først at gøre dit materiale klar. Dette skridt sikrer, at tusserne fæster bedre. Her er nogle essentielle tips.

Arbejder du med træ? En god idé er først at slibe og rense træets overflade, så den er helt glat. Dette forbereder overfladen perfekt til at blive forvandlet til et stykke kunst. For tekstiler, sørg for at vaske dem før brug. Husk at undgå skyllemiddel, så tuschens blæk kan fæstne sig bedre. Og for glas og plastik er det vigtigt at fjerne alle spor af fedt og støv. Dette sikrer, at de levende farver fremstår klare og rene.

Når dit materiale er forberedt, er det en god idé at bruge en beskyttende underflade. Dette er særligt nyttigt for materialer, der er porøse eller har tendens til at absorbere blæk. En beskyttende underflade hjælper med at forhindre, at tuschen trænger igennem. Det viser sig igen, at en god forberedelse er afgørende for at skabe et succesfuldt værk med Posca tusser.

Forberedelse af træ til Posca tusser

At bruge træ som underlag for Posca tusser kræver lidt forberedelse.

Træet absorberer farve, så det skal forbehandles for at få det bedste resultat.

Start med at slibe træet let. Det gør overfladen klar til tusch. Efter slibning, fjern støvet grundigt. Hvis træet er genbrugt, rens det da med vand og en blød klud, og lad det tørre helt.

Når træet er klar, kan du tegne løs. Husk, flere lag tusch gør farverne stærkere. Til sidst, brug en vandbaseret lak for at beskytte dit værk og gøre farverne dybere.

Klargøring af tekstiler og skind

Før du bruger Posca-tusser på stof eller læder, er det vigtigt at forberede materialet godt. Hvis du arbejder med helt nyt stof, skal du starte med at vaske det i maskinen. Det hjælper med at fjerne rester fra produktionen.

Når du vil male på læder, skal du først tørre overfladen af med en våd svamp. Sørg for, at læderet er helt tørt, før du begynder at male. Dette skridt gør, at farverne fæster bedre og holder længere.

Hvis du arbejder med følsomme materialer som ægte eller kunstigt ruskind, er det en god idé at børste stoffet let med en blød børste. Dette forbedrer, hvordan farven sætter sig, og giver et pænere resultat.

Når alt er klargjort, kan du begynde at være kreativ med dine tuscher. Det er smart at lægge noget absorberende, som papir, under dit arbejde for at undgå, at farven smitter af. Farve tager hurtigere på naturlige materialer, så du skal måske bruge flere lag for at få et jævnt look. Til sidst skal du varmefikse dit arbejde med et strygejern eller en hårtørrer, så dine kreationer bliver ved med at se flotte ud.

Rengøring af glas og keramik

For at få det bedste resultat, når du dekorerer med Posca-tusser på glas og keramik, er det vigtigt at starte med at gøre overfladen ren.

 • Brug en blød klud til at fjerne støv og fedt fra glasset eller keramikken.
 • Tør efter med en tør klud for at fjerne eventuel fugt fra overfladen.
 • Hvis der er meget snavs, kan du bruge et mildt rengøringsmiddel.
 • Husk at skylle grundigt efter for at fjerne eventuelle sæberester.

Ved at følge disse trin sikrer du, at overfladen er ren og klar til at blive dekoreret med Posca tusser.

Når du dekorerer keramik, skal du tænke over, hvordan overfladen er. Glaseret keramik opfører sig anderledes end uglaseret, så det kan være godt at tage højde for dette i din tilgang.

Brug Posca tusser på papir og pap

Posca tusser er super til at arbejde med på papir og pap. De hæfter godt og holder længe. Du kan bruge dem på mange slags papir. Det kan være alt fra almindeligt kopipapir til kraftigt karton og papier-mâché. Farverne er klare og dækker godt. Du behøver ikke at gøre noget særligt ved papiret først. Men hvis du bruger karton, er det en god ide lige at tørre overfladen af for støv.

Når du bruger Posca tusser på papir eller pap, suger materialet farven godt til sig. Du behøver ikke at gøre noget ekstra for at farven holder. Men hvis du vil sikre dig, at dit værk holder sig pænt længere, kan du spraye det med en vandbaseret lak. Brug lette, runde bevægelser. Du kan vælge mellem mat eller glanset lak, alt efter hvad du bedst kan lide.

Kreativ med Posca på plastik og metal

Plastik og metal er som et tomt lærred for farverige kreationer med Posca tusser. Disse glatte overflader får virkelig farverne til at skinne og ser fantastiske ud.

Når du bruger Posca tusser på glatte materialer som disse, kan du skabe noget, der holder længe og har flotte, klare farver. Men det er lidt anderledes end at male på noget, der suger farven, som papir. En vigtig ting at huske på er, hvor lang tid det tager for farven at tørre, så du får det bedste ud af dine kreationer.

Med plastik og metal er det sådan, at jo glattere overfladen er, desto mere vil farverne poppe og reflektere lyset. Brug Posca tusser til at pifte dagligdags ting op og gøre dem til noget specielt.

Stenmaling med Posca

At bruge Posca-tusser på sten åbner op for muligheden for at omdanne naturens rå materialer til varige kunstværker. For at sikre det bedste resultat er det vigtigt at forberede stenen ordentligt. Rengør overfladen med en klud for at sikre, den er tør og ren før du starter. Stenens porøsitet kan betyde, at du skal bruge flere lag tusch for at opnå den ønskede farveintensitet.

Vi har tidligere lavet et indlæg om stenmaling med masser af inspiration og eksempler.

Værn om din stenmaling med lak

For at beskytte dit stenarbejde efter brug af Posca tusser, følg disse trin:

 • Brug en vandbaseret spraylak til at beskytte dit kunstværk mod vejr og vind.
 • Hold dåsen omkring 30 cm fra stenen og spray i langsomme, runde bevægelser for at sikre en jævn fordeling af lakken.
 • Påfør mindst to lag lak for optimal beskyttelse. Sørg for, at hvert lag er helt tørt, før du påfører det næste.
 • Vælg mellem mat eller blank lak for at tilføje det ønskede finish til dit stenarbejde.

Ved at følge disse trin kan du bevare farverne og beskytte dit stenarbejde mod slid og vejrforhold, så det forbliver smukt og holdbart i lang tid.

Sådan maler du på porøse materialer

At arbejde med porøse materialer som træ, keramik, eller sten stiller særlige krav til forberedelse og teknik for at sikre, at dine kunstværker holder sig smukke over tid.

Forberedelse er nøglen

For træ, betyder det ofte, at du skal slibe overfladen, især hvis den allerede er behandlet eller lakeret, for at sikre, at tuscherne kan hæfte ordentligt. For alle genbrugsmaterialer er en grundig rengøring essentiel for at fjerne støv, fedt, og snavs.

Byg farven op lag for lag

Når du arbejder med materialer, der absorberer meget, kan det være nødvendigt at påføre flere lag af tusch for at opnå den ønskede dækning og farveintensitet. Denne lag-på-lag metode hjælper med at sikre, at farverne forbliver klare og mættede.

Beskyt dit værk

For at bevare dine kreationer, især dem, der skal være udendørs, er det en god ide at afslutte med en vandbaseret spraylak. Påføring af lakken i to omgange vil hjælpe med at beskytte mod elementernes slid og sikre, at farverne forbliver livlige over tid.

At følge disse trin, når du arbejder med porøse materialer, vil ikke kun forbedre dine kunstværkers udseende men også deres holdbarhed, så du kan nyde dem længe.

Få Posca til at klæbe på glatte overflader

At male på glatte overflader kan kræve lidt ekstra arbejde for at få malingen til at sidde fast.

Når du bruger Posca tusser på glas eller keramik, klæber de godt fast. Men et lille trick kan gøre en stor forskel. Aftør overfladen med en klud først for at fjerne fedt og snavs. Det hjælper tuschen med at klæbe bedre.

For at gøre dit arbejde med disse materialer endnu mere holdbart, kan det være en god ide at spraye med en vandbaseret lak, når malingen er tørret helt. Det beskytter farverne og gør dem mere modstandsdygtige over for daglig brug.

Hvis du arbejder med meget glatte overflader, som blank plastik eller metal, kan du overveje at gøre overfladen lidt ru med sandpapir først. Men pas på ikke at ridse for hårdt. Det skal bare lige gøres ru, så malingen har noget at hænge fast i.

En anden mulighed er at bruge en primer som grundlag, før du maler med Posca tusser. Primeren kan hjælpe med at gøre klæbeevnen bedre og sikre, at resultatet bliver jævnt og pænt.

Metal til udendørs brug

At lave kunst på metal til udendørs brug kræver lidt ekstra forberedelse for at sikre, at det holder sig pænt over tid. Metal udsat for vejr og vind kan nemlig ruste eller ændre farve. Her er hvordan du bedst beskytter dine Posca-tuscher kreationer:

 • Brug en vandbaseret spraylak af god kvalitet for at skabe en beskyttende barriere mod fugt og solens UV-stråler.
 • Påfør lakken i flere tynde lag for at undgå dannelse af dråber på overfladen.
 • Antallet af lag lak kan variere afhængigt af metaltypen og eksponeringen for vejret. Jern kræver normalt flere lag end aluminium for at forhindre rust.
 • Gentag lakeringsprocessen hvert andet år for at opretholde beskyttelsen. Sørg for at rense metallet grundigt inden påføring af ny lak for at sikre optimal vedhæftning og undgå ophobning af snavs under lakken.

Ved at følge disse trin kan du bevare metallets udseende og farver i lang tid og sikre, at dine kreative mesterværker forbliver beskyttet mod vejrets påvirkninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gratis fragt fra 699 kr.

Få gratis fragt når du køber for over 699 kr.

Levering på 1-2 hverdage

Vi leverer lagervarer på 1-2 hverdage.

100% Sikker Online Handel

MobilePay / MasterCard / Visa