Indkøbskurv
Betal med
Gratis fragt ved 699 kr.
Fremragende 4,8 ud af 5
Flere forskellige farvede Uni Posca tuscher spredt ud.

Posca tuscher: Din ultimative guide – Alt du skal vide

Sidst opdateret d. 06/03/2024

Introduktion til Posca Tusser

Velkommen til en verden af kreativitet og skønne farver! Uni Posca tusser er et fantastisk værktøj for både professionelle kunstnere og hobbyister, der ønsker at udforske og udfolde deres kreative evner. I denne sektion vil vi dykke helt ned i, hvad Posca tuscher er, deres historie, de forskellige typer, og hvorfor de er et fremragende valg for mange kunstprojekter.

Hos Undermyroof.dk tilbyder vi stort set alle farver og typer af Posca tusserne – se hele udvalget af Posca her.

Hvad er Posca tusser?

Posca tusser er vandbaserede tuscher med pigmenteret blæk, der kan bruges på en lang række overflader. Tuscherne er kendt for deres stærke og levende farver, holdbarhed og alsidighed.

De kan bruges til at male på stort set alt – fra lærred og papir til sten, træ, glas, keramik, plastik og endda stof!

Posca tuscherne er bla. elsket og kendt for at være helt geniale at tegne på sten med.
Tusserne er lette at bruge og er populære blandt både begyndere og erfarne kunstnere.
Tuscherne er lysægte, vandfaste og permanente.

Historien bag Posca tusser

Posca Tusser blev først introduceret af den japanske virksomhed Mitsubishi Pencil Company i 1983. Siden da har de vundet stor popularitet og er nu et globalt anerkendt mærke inden for kunst og hobbyverdenen. Posca tusser er blevet et kultprodukt inden for forskellige kunst- og designområder, herunder street art, graffitti, illustration, scrapbooking og meget mere.

9 forskellige typer af Posca tusser

Posca tusser fås i et bredt udvalg af spidsstørrelser, der passer til forskellige anvendelser og teknikker. De mest almindelige spidsstørrelser er ekstra fin, fin, medium og bred. Derudover er tuscherne tilgængelige i forskellige farver, herunder grundfarver, pasteller, metalliske og fluorescerende/neon nuancer. Dette gør det muligt for kunstnere at vælge den perfekte kombination af farver og spidsstørrelser til deres projekter.

Herunder ser du alle typerne og en beskrivelse af hver:

PCF-350
Pensel-spidsen er smidig og ideel til kalligrafi samt til at lægge farver. Den giver mulighed for at skabe naturlige penselstrøg og kan nemt tilpasses til forskellige stilarter.

PCF-350
Pensel-spidsen er smidig og ideel til kalligrafi samt til at lægge farver. Den giver mulighed for at skabe naturlige penselstrøg og kan nemt tilpasses til forskellige stilarter.

PC-1MR
Den kalibrerede spids er præcis og giver mulighed for at tegne helt smalle streger. Den er perfekt til detaljerede tegninger, finelinjeillustrationer og tekst.

PC-1MC
Den meget smalle spids er ideel til kreationer på små formater. Den giver en nøjagtig og kontrolleret linje, hvilket gør den velegnet til miniaturekunst, små tegninger og intrikate detaljer.

PC-3M
Den universelle, kegleformede spids er egnet til alle kreationer. Den er alsidig nok til at skabe både fine og brede streger, hvilket gør den ideel til skitsering, tegning og udfyldning.

PC-5M
Den alsidige, kegleformede spids på PC-5M giver en ubegrænset frihed. Den er perfekt til forskellige kreative anvendelser, herunder tegning, farvelægning, stenmaling og tekstildesign.

PC-7M
Spidsen er bred og kegleformet, den er ideel til udfyldning og præcisionsarbejde i stor skala. Den er velegnet til store illustrationer, plakater og vægmalerier.

PC-8K
Spidsen er bred og skrå, perfekt til at tegne kurver og dække store overflader. Den er ideel til store kunstværker, baggrunde og udfyldning af store områder med farve.

PC-17K
Den rektangulære XXL spids på PC-17K er ideel til ensfarvede flader og farvede baggrunde. Den er perfekt til at skabe store, præcise linjer og for at dække store områder hurtigt og effektivt.

Herunder ser du nogle af vores mest populære Posca Tuscher og sæt

Hvorfor vælge Posca tusser?

Der er flere grunde til, at Posca tusser er et fremragende valg for kunstentusiaster og alle kreative typer. For det første er de vandbaserede og ikke-giftige, hvilket gør dem sikre at bruge for både voksne og børn. For det andet tørrer blækket hurtigt og efterlader en jævn, holdbar finish, der ikke løber eller falmer.

For det tredje er Posca tusser alsidige og fungerer godt på mange forskellige overflader, hvilket giver dig endeløse muligheder for kreativ udfoldelse. Og endelig er tuscherne lette at bruge og kræver ingen særlige færdigheder eller forberedelse, hvilket gør dem til et fantastisk værktøj for både nybegyndere og erfarne kunstnere. Posca tuscher tørrer hurtigt, og kan derefter males over – dette giver mulighed for at male i mange lag og lave små og fine detaljer, når du fx. tegner på sten.

Nu, hvor du har en grundlæggende forståelse af, hvad Posca tusser er, og hvad der gør dem så unikke, er det tid til at dykke dybere ned i, hvordan du kan vælge de rigtige Posca tusser til dit projekt og hvordan du forbereder og anvender dem korrekt. I de følgende sektioner vil vi give dig en detaljeret vejledning, der hjælper dig med at mestre teknikker og stilarter, finde inspirerende projekter og idéer, og lære om rengøring og vedligeholdelse af dine Posca Tuscher.

Med denne grundlæggende viden om Posca tusser er du godt på vej til at tage din kreativitet og kunstneriske evner til nye højder. Så gør dig klar til at udforske en farverig og inspirerende verden med Posca tusser – og husk, at Undermyroof.dk er din foretrukne kilde til billige Posca tusser, uanset om du er på udkig efter grundfarver, metalliske nuancer eller spændende sæt. Vi tilbyder hurtig og sikker levering samt kyndig vejledning og support, så du kan få mest muligt ud af dine Posca tusser og skabe fantastiske kunstværker.


Ofte stillede spørgsmål til Posca tusser

Hvordan aktiverer jeg min nye POSCA-tusch?

For at aktivere din nye POSCA-tusch, ryst den godt med hætten på, tryk derefter spidsen flere gange ned på et stykke papir, indtil blækket begynder at flyde.

Hvordan opbevarer jeg mine POSCA-tusser korrekt?

Opbevar POSCA-tusser med hætten på og spidsen opad, væk fra direkte sollys og varme, for at forlænge deres levetid og opretholde blækkvaliteten.

Hvor lang tid tager det for POSCA-blæk at tørre?

Tørretiden for POSCA-blæk varierer afhængigt af overfladen, men det tager normalt 1-3 minutter på porøse overflader og 5-10 minutter på glatte overflader.

Kan jeg bruge POSCA-tusser på tekstiler og vaskes det bagefter?

Ja, du kan bruge POSCA-tusser på tekstiler, men sørg for at stryge eller varmefiksere designet for at gøre det vaskbart. Stryg på bagsiden af motivet. Tegner du på tekstiler der er vanskelige at stryge, sko fx, kan du bruge en varm føntørrer til at fiksere motivet.
Vask derefter tøjet ved lav temperatur.

Er POSCA-tusser sikre at bruge for børn?

POSCA-tusser er ikke-giftige og sikre for børn at bruge under opsyn af en voksen.

Hvordan rengør og vedligeholder jeg mine POSCA-tusser?

For at rengøre og vedligeholde dine POSCA-tusser, fjern og skyl spidsen under varmt vand, hvis den er beskidt eller tilstoppet. Opbevar dem korrekt for at forlænge deres levetid.

Kan jeg blande farverne fra forskellige POSCA-tusser?

Du kan blande farver fra forskellige POSCA-tusser ved at anvende en farve oven på en anden, mens blækket stadig er vådt, eller ved at overføre blæk mellem spidserne.

Er POSCA-tusser lysægte og modstandsdygtige over for UV-stråler?

POSCA-tusser er lysægte og modstandsdygtige over for UV-stråler, men det anbefales at beskytte dine værker med en lak eller sealer for ekstra beskyttelse.

Hvordan bruger jeg POSCA-tusser til stenmaling?

For stenmaling med POSCA-tusser, rengør og tør stenen først, tegn dit design, lad blækket tørre og forsegl derefter med en klar sealer.

Kan jeg bruge POSCA-tusser til at lave vægkunst og murals?

Du kan bruge POSCA-tusser til vægkunst og murals, men sørg for at forberede overfladen korrekt og beskytte dit arbejde med en passende sealer.

Hvilke overflader fungerer bedst med POSCA-tusser?

POSCA-tusser fungerer bedst på glatte, ikke-porøse overflader som glas, plast og metal, men de kan også bruges på porøse overflader som papir, træ og stof.

Hvordan fjerner jeg POSCA-blæk fra forskellige overflader?

For at fjerne POSCA-blæk fra glatte overflader, brug en fugtig klud eller svamp, mens blækket er vådt. For tørret blæk, brug en skraber eller et lignende værktøj.

Er der forskellige spidstyper til POSCA-tusser?

Ja, der er forskellige spidstyper til POSCA-tusser, herunder fine, medium, brede og ekstra brede spidser.

Hvordan kan jeg udskifte spidsen på min POSCA-tusch?

For at udskifte spidsen på din POSCA-tusch, fjern hætten, træk forsigtigt den gamle spids ud og skub den nye spids på plads.

Hvor kan jeg finde inspiration og teknikker til at arbejde med POSCA-tusser?

For inspiration og teknikker til arbejde med POSCA-tusser, søg efter kunstnere og influencers på sociale medier, deltage i online grupper og fora dedikeret til POSCA-tusser, og se videoer og vejledninger på YouTube og andre online ressourcer. Lokale workshops og begivenheder kan også være en god kilde til inspiration og læring.


Sådan vælger du de rigtige Posca tusser til dit projekt

Når du arbejder med Posca tusser, er det vigtigt at vælge de rigtige farver og spidsstørrelser for at opnå det ønskede resultat. I denne sektion vil vi guide dig gennem processen med at vælge de bedste tuscher til dit projekt og give dig en idé om, hvordan de forskellige spidsstørrelser og farver kan bruges.

Forskellige spidser og deres anvendelse

Posca tusser fås i en række spidsstørrelser, som hver især er velegnede til forskellige teknikker og formål:

 • Ekstra fin spids: Perfekt til detaljerede tegninger, fine linjer og skrift.
 • Fin spids: Ideel til konturer, små illustrationer og dekorative detaljer.
 • Medium spids: Velegnet til generelle tegninger, farvefyldning og malerier.
 • Bred spids: Fantastisk til store flader, baggrunde og store felter der skal farvefyldes

Alle spidstørrelser fungerer på alle overflader – Det er kun graden af detaljer i dit projekt, der afgør hvor hvilken type tusch der fungerer bedst til dig.

Vær opmærksom på hvad du ønsker af og i dit projekt og vælg den eller de spidsstørrelser, der passer bedst til dine behov. Skal du male store overflader, små fine detaljer, eller lidt af det hele ?

Farveudvalg og sæt

Posca tusser kommer i et bredt udvalg af farver, herunder grundfarver, pasteller, metalliske og fluorescerende nuancer. Overvej farverne i dit projekt og vælg de tuscher, der vil hjælpe dig med at skabe den ønskede effekt.

For dem, der er nye til Posca tusser, eller som ønsker en praktisk samling af farver, er det en god ide at vælge et sæt. Disse sæt indeholder et udvalg af farver og spidsstørrelser, der passer til forskellige behov, ønsker og præferencer.

Herunder er nogle af vores mest populære Posca tusser sæt.

Fordele ved Posca tusser i forhold til andre tuscher

Når du overvejer at vælge Posca tusser til dit projekt, er der nogle klare fordele, der adskiller dem fra andre tuscher på markedet:

 • Vandbaseret og ikke-giftig: Sikker for både voksne og børn at bruge.
 • Alsidig: Fungerer godt på langt de fleste overflader. Kan tegnes over, når farven er tør.
 • Levende og holdbare farver: Blækket tørrer hurtigt og giver en jævn finish uden at løbe eller falme
 • Let at bruge: Ingen særlige færdigheder eller forberedelse kræves, hvilket gør dem velegnede til både begyndere og erfarne kunstnere.

Nu hvor du ved, hvordan du vælger de rigtige Posca tusser til dit projekt, er det tid til at lære, hvordan du forbereder og anvender dem korrekt for at opnå de bedste resultater. I de kommende sektioner vil vi give dig trin-for-trin vejledning og tips til at mestre forskellige teknikker og stilarter med Posca Tuscher, samt ideer til inspirerende projekter og hvordan du rengør og vedligeholder dine tuscher.

Forberedelse og anvendelse af Posca Tusser

For at få mest muligt ud af dine Posca tusser er det vigtigt at vide, hvordan man forbereder og anvender dem korrekt. I denne sektion vil vi give dig en trin-for-trin vejledning i at aktivere tuscherne, hvilke overflader der fungerer godt med dem, og tips til at opnå de bedste resultater.

Sådan aktiverer du dine Posca tusser

Før du begynder at bruge dine Posca tusser , skal du sørge for, at blækket er godt blandet og spidsen er korrekt aktiveret. Følg disse trin for at forberede dine tuscher:

 • Ryst tuschen kraftigt med hætten på for at blande blækket. Du bør kunne høre kuglen inde i tuschen bevæge sig. Kuglen og lyden er kendetegnet for Poscatuscher. Kuglen blander farvekomponenterne, når du ryster tuschen, hvilket sikrer et ens resultat hver gang.
 • Fjern hætten og tryk spidsen ned på et stykke papir eller et testområde flere gange, indtil blækket begynder at flyde.
 • Når blækket flyder jævnt, er din tusch klar til brug.

Husk at ryste tuschen lejlighedsvis under brug for at sikre en jævn blækfordeling.

Overflader, der fungerer godt med Posca tusser

En af de største fordele ved Posca tusser er deres alsidighed. De kan bruges på et bredt udvalg af overflader, herunder:

 • Papir og karton
 • Sten
 • Lærred
 • Træ
 • Glas og keramik
 • Plastik og metal
 • Stof og tekstiler

Når du vælger en overflade til dit projekt, skal du huske, at blækket tørrer hurtigere og mere jævnt på glatte, ikke-porøse overflader. På porøse overflader, såsom træ eller stof, kan det tage længere tid for blækket at tørre, og farverne kan synes mere dæmpede.

Tips til at opnå de bedste resultater

Når du arbejder med Posca tusser, er her nogle tips, der kan hjælpe dig med at opnå de bedste resultater:

 • Test dine tuscher på et lille område eller et skjult sted, før du arbejder på dit endelige projekt. Dette giver dig mulighed for at se, hvordan farverne ser ud på den valgte overflade og gør det lettere at justere teknikken, hvis det er nødvendigt.

 • Arbejd i lag for at opbygge farve og dække. Hvis du vil have en stærkere farve eller dække en fejl, skal du vente på, at det første lag tørrer, før du tilføjer et andet lag.

 • For at opnå skarpere kanter og linjer skal du sørge for, at spidsen af tuschen er ren og fri for overskydende blæk. Hvis det er nødvendigt, skal du tørre spidsen af med en klud eller et stykke papir.

 • Hvis du arbejder med flere farver, skal du lade den første farve tørre helt, før du påfører den næste. Dette forhindrer farverne i at blande sig sammen og skaber en ren og klar finish.

 • Farven fra tuscherne er permanent, men ønsker du at give dine kunstværker endnu længere levetid, er det en god ide at fiksere farven med ekstra lak eller varme. Find en guide til at fiksere Poscatusch på forskellige overflader her;

Fjernelse og korrektion af fejl

Selv de mest erfarne kunstnere kan lave fejl, men heldigvis er Uni Posca tusser ret tilgivende. Hvis du laver en fejl eller ønsker at ændre dit design, er her nogle tips til, hvordan du kan rette op på situationen:

 • På glatte, ikke-porøse overflader kan du ofte tørre blækket af med en fugtig klud, mens det stadig er vådt.
 • Ofte kan du bare tegne fejlen over med samme eller en ny farve, når blækket er tørt.
 • Hvis blækket er tørret, kan du bruge en skrabekniv eller en negl til forsigtigt at skrabe det af overfladen. Vær dog forsigtig, så du ikke beskadiger overfladen under blækket.
 • På porøse overflader, såsom papir eller træ, kan det være mere udfordrende at fjerne blækket. I disse tilfælde kan du prøve at dække fejlen med et nyt lag af blæk eller male over det med en matchende baggrundsfarve.

Nu hvor du ved, hvordan du forbereder og anvender Posca tusser korrekt, er det tid til at lære om forskellige teknikker og stilarter, finde inspirerende projekter og idéer, og lære om rengøring og vedligeholdelse af dine Posca tusser . I de næste sektioner vil vi guide dig gennem disse emner og hjælpe dig med at udvikle dine færdigheder og få mest muligt ud af dine Posca Tuscher.

Teknikker og stilarter med Posca tusser

Posca tusser åbner op for en verden af kreative muligheder, og med de rigtige teknikker kan du skabe en lang række forskellige stilarter og effekter. I denne sektion vil vi præsentere nogle populære teknikker og give dig tips og tricks til at mestre dem med dine Posca tusser.

Stregtegning og konturer

Stregtegning og konturer er en grundlæggende teknik, der er ideel for illustrationer og design. Brug en ekstra fin eller fin spids til at tegne skarpe linjer og detaljer. Husk at arbejde med en let hånd og holde tuschen i en konstant vinkel for at opnå jævne og ensartede linjer.

Farvefyldning og skygge

For at fylde større områder med farve eller skabe skyggeeffekter, skal du vælge en medium eller bred spids. Påfør farven i jævne strøg, der overlapper hinanden en smule for at undgå striber og ujævn dækning. Hvis du vil opnå en glat overgang mellem to farver, skal du arbejde, mens blækket stadig er vådt, og blande farverne sammen med en ren, tør pensel eller fingerspids.

Priktegning og tekstur

Priktegning er en teknik, der skaber billeder og teksturer ved hjælp af små prikker af farve. Brug en ekstra fin eller fin spids til at lave prikker i forskellige størrelser og tætheder. Varier trykket på spidsen og afstanden mellem prikkerne for at skabe forskellige effekter og dybder.

Akvarel-effekt

Posca tusser er vandbaserede, hvilket betyder, at du kan opnå en akvarel-lignende effekt ved at blande dem med vand. Påfør et tyndt lag af blæk på din overflade og brug en fugtig pensel eller svamp til at sprede og blande farven. Jo mere vand du bruger, desto lysere og mere transparent vil farven blive.

Blending og gradering

For at skabe en glidende overgang mellem farver kan du blande og graduere Posca tusser. Påfør to farver side om side, mens blækket stadig er vådt, og brug en ren, tør pensel, en svamp eller fingerspids til at blande dem sammen i grænsen mellem dem. Gentag processen, indtil du opnår den ønskede effekt.

Nu hvor du er bekendt med nogle grundlæggende teknikker og stilarter med Posca tusser, er det tid til at finde inspirerende projekter og idéer, der hjælper dig med at udvikle dine færdigheder og udforske din kreativitet. I de kommende sektioner vil vi præsentere nogle projektidéer og vejledninger samt tips til rengøring og vedligeholdelse af dine Posca tusser.

Inspirerende projekter og idéer med Posca Tuscher

Posca Tuscher er utroligt alsidige, hvilket betyder, at der er uendelige muligheder for kreative projekter og idéer. I denne sektion vil vi præsentere nogle inspirerende projekter og give dig vejledning i, hvordan du kan komme i gang med at udforske din egen kreativitet.

Dekorative genstande og gaver

Brug Posca Tuscher til at personliggøre og dekorere genstande som krukker, madkasser, drikkedunke, vaser, billede- og spejlrammer, og mobilcovers. Du kan skabe unikke mønstre, skrive citater eller tegne dine yndlingsmotiver. Disse dekorerede genstande gør også fantastiske, personlige gaver til venner og familie.

Tekstildesign og tilpasset tøj

Posca Tuscher fungerer godt på stof og tekstiler, hvilket gør dem ideelle til at designe og tilpasse tøj, sko, tasker og puder. Tegn dit eget design eller skrive en sjov tekst og påfør det direkte på stoffet. Husk at stryge stoffet med et strygejern efter blækket er tørret for at øge holdbarheden og gøre det mere modstandsdygtigt over for vask.

Scrapbooking og papirhåndværk

Posca Tuscher er perfekte til scrapbooking, bulletjournal og andre papirhåndværksprojekter. Brug dem til at tegne dekorative motiver, skrive titler, eller til at skabe farverige baggrunde og mønstre. Du kan også bruge dem til at lave håndlavede kort, tags, og bogmærker.

Kunst på lærred og vægdekorationer

Skab din egen vægkunst med uni Posca tusser ved at tegne og male direkte på lærreder, plakater, eller endda vægge. Udforsk forskellige teknikker og stilarter for at skabe abstrakte mønstre, landskaber, portrætter, eller collage-lignende kompositioner.

Stenmaling

Mal på sten og skab unikke og farverige kunstværker. Du kan male motiver som dyr, blomster, eller landskaber på stenene eller skrive inspirerende citater og ordsprog. Disse små kunstværker er fantastiske til at dekorere din have, give som gaver, eller deltage i “kindness rocks”-projektet, hvor du efterlader dem på offentlige steder for andre at finde og nyde.

Nyd processen, gå en tur på stranden og find sten og mal dem til små skønne kunstværker, det er en mega hyggelig aktivitet for både børn og voksne.

Når du har malet dine sten, kan du med fordel give dem et lag lak, for at gøre farven vejrbestandig og permanent – dette vil forlænge levetiden af dine malede sten væsentligt. Se vores udvalg af lak her

Nu har du masser af inspiration og idéer til at komme i gang med dine egne Posca-projekter. Men før du dykker ind i din kreativitet, er det vigtigt at vide, hvordan du rengør og vedligeholder dine tuscher for at sikre, at de varer længe og fortsat giver dig fantastiske resultater. I den næste sektion vil vi give dig tips og vejledning om, hvordan du gør netop dine tuscher rene.

Rengøring og vedligeholdelse af Posca Tuscher

For at få mest muligt ud af dine Posca Tuscher og sikre, at de lever længe, er det vigtigt at tage sig godt af dem. I denne sektion vil vi give dig nogle tips og anbefalinger om, hvordan du rengør og vedligeholder dine tuscher for at holde dem i topform.

Opbevaring af tuscher

Opbevar dine Posca Tuscher med hætten på og spidsen opad, når de ikke er i brug. Dette forhindrer blækket i at samle sig i spidsen og sikrer, at det er jævnt fordelt, når du ryster tuschen. Det er også en god idé at opbevare dem i et køligt, tørt område væk fra direkte sollys og varme, da disse faktorer kan påvirke blækkets kvalitet.

Rengøring af spidserne

Efter brug kan spidserne på dine Uni Posca Tusser blive beskidte eller tilstoppede med tørret blæk. For at rengøre spidserne skal du tage hætten af og fjerne spidsen forsigtigt fra tuschen. Skyl spidsen under varmt vand og brug en blød tandbørste eller klud til at fjerne eventuelt tørret blæk. Når spidsen er ren, skal du tørre den af med et papirhåndklæde og sætte den tilbage på tuschen.

Udskiftning af spidser

Hvis spidsen på din Posca Tusch er slidt eller beskadiget, kan du ofte købe udskiftningsspids og sætte den på. Fjern den gamle spids som beskrevet ovenfor, og sæt den nye spids på tuschen. Sørg for, at den er korrekt placeret og tryk den fast på plads.

Genopfyldning af tuscher

Selvom Posca Tuscher ikke er designet til at blive genopfyldt, er det nogle gange muligt at forlænge deres levetid ved at tilføje mere blæk. Hvis du beslutter at gøre dette, skal du gøre det med forsigtighed og følge instruktionerne fra producenten for at undgå lækager og beskadigede tuscher. Bemærk, at genopfyldning af tuscher kan påvirke garantien og kvaliteten af blækket.

Nu er du klar til at komme i gang med dine Posca Tuscher og skabe fantastiske kunstværker og kreative projekter. Med din nye viden om forberedelse, anvendelse, teknikker, projektidéer og vedligeholdelse er du godt rustet til at udforske dine kreative evner og få mest muligt ud af dine Posca Tuscher.

Rigtig god fornøjelse 🙂

Gratis fragt fra 699 kr.

Få gratis fragt når du køber for over 699 kr.

Levering på 1-2 hverdage

Vi leverer lagervarer på 1-2 hverdage.

100% Sikker Online Handel

MobilePay / MasterCard / Visa